Ruby, GoLang, Javascript, Python, Node, Markdown, Drupal, WordPress, Jekyll, Hugo, GitHub

USAs regering promoverer statiske side generatorer

Kilde 17-01-18 ~Et minuts læsning · 205 ord

Den amerikanske regering fremmer brugen af open source og statiske side generatorer over for sine institutioner og samarbejdspartnere. Promoveringen foregår via det officielle regerings-websted Federalist, som både stiller serverkraft, værktøjer, skabeloner og vejledning til rådighed for dem, ønsker at informere offentligheden ved hjælp af statiske side generatorer (SSG).

I skrivende stund anvendes systemet på 96 websteder, som i løbet af den seneste uge er blevet opdateret 667 gange, fremgår det af listen med eksempler på Federalist-sites.

Federalist lagde ud med kun at understøtte webside-generatoren Jekyll, men for ikke så længe siden kom Hugo med i sortimentet.

Servicen inkluderer metoder til at offentliggøre indhold på GitHub, lige som der tilbydes assistance til regerings-institutioner, der gerne vil prøve kræfter med ruby, python og node.js

Fremhæver 4 fordele ved SSG

Federalist anfører, at det er enklere at offentliggøre indhold som statiske websider med en SSG sammenlignet med at bruge et content management system (CMS) som f.eks. WordPress og Drupal.

Regerings-sitet fremhæver 4 fordele ved at bruge SSG´er frem for CMS´er. Statiske websteder:

  1. er mindre indviklede og mindre sårbare
  2. kan opdateres af alle - også dem, som ikke har kendskab til kodning
  3. er lette at vedligeholde og hoste
  4. kan tilpasses, så udseendet understøtter alle former for websteder og intranet.